Robuste kameraer til ferien

For et par tusinde kroner kan du få det perfekte supplement til dit spejlrefleks, hvis du skal tage billeder under ekstreme forhold i fx sommerferien. Her tester vi de otte mest spændende modeller på markedet lige nu.

11. juni 2012

Hent hele artiklen og læs meget mere om alle de robuste kameraer til ferien.

Kameraerne i denne test er små, lette og meget nemme at betjene. Og tykkelsen holder sig omkring 2,5 cm. Det betyder, at man nemt kan have et med på stranden og i vandet om dagen, og når solen går ned, og det er tid til at tage i byen, kan man stikke det i lommen. Det er praktisk og giver en alsidighed og motivmuligheder, som man ikke får med nogen anden kameratype.

De hårdføre kompaktkameraer er især tiltænkt dem, der fører et aktivt liv udendørs og gerne vil have et kamera, der kan tage billeder under selv de mest barske forhold. De hårdføre kameraer er dog også yderst velegnede for entusiasten som supplement til en god spejlrefleks- eller systemkameraudrustning.

Prismæssigt er kameraerne absolut til at have med at gøre. Man må dog leve med, at billedkvaliteten for samtlige kameraer i testen ligger på niveau med almindelige kompaktkameraer.

Når det er sagt, har de kameraer, vi tester her, også store fordele frem for et undervandshus. Man kan skyde under vandet i det ene øjeblik for i det næste at fotografere på selve stranden, uden at man først skal have kameraet ud af et undervandshus og uden at bekymre sig om vandstænk eller sand.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...