Sony DSC-RX0
© Sony

Sony klar med nyt actionkamera med stor sensor

Med det kompakte- og vandtætte kamera DSC-RX0 presser Sony sig på i GoPro-klassen – tilmed med en ekstra stor sensor.

31. august 2017 af Poul Siersbæk

Hvis man har været på udkig efter et Sony-kamera, der kunne tåle vand og andre strabadser, har man i lang tid ledt forgæves. Men med kameraet DSC-RX0 er Sony for alvor kommet på banen.

Sony DSC-RX0

Kameraet har en lysfølsomhed på maksimalt ISO 12.800.

© Sony

Kameraet er ikke et traditionel kompaktkamera, men Sonys bud på et stærkt actionkamera, der kan klare lidt af hvert. Det kan fx klare sig på ti meters dybde og tåle fald fra to meters højde. Samtidig har Sony udstyret kameraet med en stor 1"-sensor, hvilket konkurrenter som GoPro og Garmin ikke kan matche. 

Kameraet har fået tildelt RX-navnet, og det angivet at RX0 lægger sig under den kompetente serie af kameraer i RX-serien. Her er der kameraer som RX1, RX10 og RX100.

Sony DSC-RX0

Skærmen på DSC-RX0 er på 1,5 tommer.

© Sony

Klarer høje hastigheder

Sony DSC-RX0 har som nævnt en stor 1"-sensor, og opløsningen er på 15,3 mio. pixels. Objektivet er et ZEISS® TessarT* 24mm F4.0 med fast brændvidde. Kameraet har en maksimal lukkertid på 1/32000 sekund med mulighed for at skyde serier på 16 billeder i sekundet.

Kameraet kan både skyde jpeg og raw, og når det gælder video klarer RX0 ukomprimeret 4K. Fokus kan kontrolleres via MF Assist og fokus-peaking. 

Man kan kontrollere op til fem RX0-kameraer trådløst via sin smartphone med en Sony PlayMemories Mobile-app. Kameraet måler 5,9 x 4,1 x 3,0 cm og vejer 110 gram. Prisen for Sony DSC-RX0 er 6700 kroner. 

Du kan læse mere om kameraet her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...