Eksklusive kameraer

Til dig der har alt: Vi har testet syv eksklusive kameraer, der både er kompakte og udstyret med en sensor, der minimum måler 17,3 x 13,0 mm.

5. april 2012

Hent hele artiklen og læs meget mere om de eksklusive kameraer.

Det tidligere så golde ingenmandsland mellem spejlrefleks- og kompaktkameraer er i dag blevet erobret af nye kameramodeller, der er spækket med spændende funktioner, gedigen fotoglæde og store billedsensorer, som løfter billedkvaliteten til hidtil usete højder.

I årevis var der en dyb og uoverstigelig kløft mellem spejlrefleks- og kompaktkameraer. Også blandt fotografer var der en verden til forskel mellem dem, der sværgede til spejlreflekskameraets råstyrke og fremragende billedkvalitet, og dem, der knipsede feriebilleder med deres lille elegante kompaktkamera. Mellem de to kameratyper lå der dog også et ulmende behov for et kamera, som kunne forene spejlreflekskameraets billedkvalitet og professionelle ydeevne med kompaktkameraets mindre fysik og konstant nyskabende funktioner.

Derfor skal du have et kamera med stor sensor:

Et kompakt kamera som fx Micro Four Thirds er konstrueret uden spejl. Derfor kan kameraet konstrueres, så det fylder markant mindre end et spejlreflekskamera. Billedkvaliteten er høj takket være den store sensor.

Ved at vælge en model med et fast, lysstærkt og professionelt objektiv som fx Fujifilm FinePix X100 sikrer man, at skarpheden når helt ud i billedhjørnerne.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...