Casio Exilim EX-TR100

Fleksibelt lommekamera

Designafdelingen hos Casio har været godt inde i det kreative hjørne og er kommet ud derfra med en kameramodel, der hele tiden kan ændre form.

6. januar 2011

Der er næsten ikke grænser for, hvordan Casios nye Exilim EX-TR100 kan se ud. Det lille lommekamera består af en ramme, der kan drejes 360 grader rundt om en objektivdel, og en rotérbar skærm på 3,0 tommer. De tre elementer kan placeres, så TR100 stort set ligner et almindeligt kamera, men de kan også drejes i forhold til hinanden, så modellen minder om et videokamera i udformningen.

Casio Exilim EX-TR100

Ved at give kameraet en omvendt V-form kan man lade det hænge i en skjortelomme og optage film, som i øvrigt er i Full HD-format. Skal man tage gruppebilleder, er et stativ ikke nødvendigt. Kameraet kan hænges på en væg, hvor man bruger rammen som strop. Og netop til gruppebilleder, kan TR100 selv finde det rette tidspunkt at tage billedet på. Det venter nemlig med at tage billedet, til det har registreret bevægelse i et område, som man selv udvælger på kameraet skærm. Stort set al betjening foregår via den berøringsfølsomme skærm, hvor man med et tryk kan fokusere på et bestemt punkt og udløse kameraet.

Opløsningen er på 12,0 mio. pixels fra en bagbelyst cmos-sensor. Objektivet har en fast brændvidde på 21 mm – altså en forholdsvis kraftig vidvinkel. Lysstyrken er på F2.8. Den danske pris er endnu ikke klar, og vi skal nok også vente til sidst på foråret, før nyheden er i butikkerne.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...