Fujifilm X-T2 kamera

Fujifilm er klar med ny topmodel i X-serien

Med både sensor og processor fra Fujifilms professionelle flagskib, X-Pro2, er Fujifilm X-T2 udstyret med masser af kræfter til de mest krævende fotoopgaver.

7. juli 2016

Ingeniørerne fra Fujifilm har haft travlt med at proppe både kraft og øget funktionalitet ind i magnesiumhuset på X-T2.

Mest tydeligt er muligheden for 4K-video i UHD-opløsning med 30 billeder i sekundet. Selve CMOS-sensoren har også fået et skub opad i forhold til forgængeren X-T1 og er nu på 24,3 mio. pixel. Det er samme sensor, som der sidder i Fujifilm topmodellen X-Pro2, der blev lanceret tidligere på året.

X-T2 har også samme processor som X-Pro2. Det skulle ifølge Fujifilm give mulighed for meget skarpe billeder. Fujifilm X-T2 kan tage 8,0 billeder per sekund, og den elektroniske søger opdaterer med 100 billeder i sekundet mod 54 i X-T1-udgaven. Der er også blevet plads til to indgange til SD-kort samt indbygget wi-fi, der kan bruges til at betjene X-T2 trådløst fra en smartphone eller tablet via appen Fujifilm Camera Remote.

Fujifilm X-T2 kamera

Fjifilm X-T2 har mulighed for at tilte displayet på bagsiden. Autofokussystemet har fået en gennemgribende opgradering og er forsynet med adskilligt flere fokuspunkter end tidligere. Der er nu 91 punkter, hvoraf de 49 centerbaserede er med fasedetektion for at opnå maksimal hastighed og præcision. Fokuspunkterne dækker størstedelen af søgerbilledet og kan fungere automatisk eller manuelt. Er behovet større præcision kan man øge antallet af fokuspunkter med op til 325 punkter totalt.

Fujifilm X-T2 vil komme på hylderne i september måned og vil koster lige under 14.000 kroner for huset alene. Ønskes der et kitobjektiv på 18-55mm og F2.8 med i pakken, så bliver prisen 16.300 kroner.

Læs mere om Fujifilm X-T2 her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...