Gang i kameraproduktionen

Trods jordskælv, tsunami og oversvømmelser steg den japanske produktion af systemkameraer og spejlrefleks i 2011 med over 20 procent i forhold til året før. Til gengæld faldt produktionen af kompaktkameraer.

14. februar 2012

De japanske kameraproducenter sendte i alt 15,7 mio. kameraer til udskifteligt objektiv ud fra fabrikkerne sidste år. Det viser nye tal fra producentsammenslutningen CIPA. Cirka en tredjedel af produktionen blev sendt her til Europa. Selv om flere fabrikker blev ramt af jordskælvet og den efterfølgende tsunami i det østlige Japan i marts sidste år, og fabrikker i Thailand blev oversvømmet i efteråret, er det lykkedes at øge produktionen i forhold til året før, hvor der blev produceret 12,9 mio. enheder.

Også på objektivsiden er der sket en stigning. I alt 26,0 mio. objektiver blev der produceret i 2011 mod 21, 7 mio. i 2010. Til gengæld er der ikke helt så meget gang i kompaktkameraerne, som der har været. I 2010 blev der lavet 108,6 mio., mens der sidste år kun blev produceret 99,8 mio. I år forventer CIPA i øvrigt en produktion på hele 18,3 mio. kameraer til udskiftelige objektiver.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...