Gør dit kamera endnu bedre

Brug din fritid til at opdatere kameraet med nye funktioner. Her får du overblik over de seneste kameraer, der har fået ny firmware.

Selv om et kamera er færdigudviklet og for længst sat til salg i butikkerne, bliver kameraproducenterne ved med at lave nye funktioner og rette fejl ved hjælp af kameraernes indbyggede styreprogram, kaldet firmware. Og du kan selv hente og installere ny firmware til dit kamera, der gør det endnu bedre.

En lang række producenter har frigivet ny firmware til kameraer i den seneste tid. Fujifilm ligger helt i toppen, når det handler om at føje nye funktioner til kameraer, som allerede er i handlen. Der er således ny firmware klar til systemkameraerne X-Pro1 og X-E1, der blandt andet sætter kameraerne i stand til at vise eksponering og histogram under live view, ligesom raw-konverteringen er forbedret. Også X-E2, X-A1 og X-M1 har fået nye funktioner. De to sidstnævnte har blandt andet fået en mere nøjagtig autofokus.

Også kompaktkameraerne X100S og FinePix X100 har fået nye funktioner inden for den seneste tid. FinePix X100 starter hurtigere op og har fået forbedret fokus med den nye firmware. Du kan hente firmware fra Fujifilm her.

Pentax har lavet en opdatering til det nye spejlreflekskamera K-3, så kameraet nu er hurtigere til at behandle HDR-billeder. Der er blandt andet også kommet stabilitetsforbedringer, og bedre ydelse på autofokus. Den nye firmware kan hentes her.

Olympus har opdateret systemkameraet OM-D E-M1 med blandt andet bedre stabilisering og autofokus. Kameraet kan opdateres via den medfølgende software.

I løbet af 2013 er en lang række andre kameraer blevet opdateret, så det kan være værd at tjekke, om det også gælder dit. Herunder kan du finde producenternes sider med firmware. Firmware opdateres typisk via et hukommelseskort. Husk at lade kameraets batteri helt op, før du går i gang.

Canon Fujifilm Leica Nikon Olympus Panasonic Pentax Ricoh Samsung Sigma Sony

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...