Gummi på EOS 650D kan give allergi

Det er en produktionsfejl på nogle af Canons nye EOS 650D-modeller, der med tiden kan gøre håndgrebet hvidt og i sjældne tilfælde udløse en allergisk reaktion. Reparation er gratis.

16. august 2012

Det er bestemt ikke hver dag, man oplever at blive advaret om at kunne få en allergisk reaktion ved at bruge sit spejlrefleks. Men hvis du har købt det nye Canon EOS 650D er der faktisk en lille risiko.

Det japanske firma har nemlig fundet ud af, at der er sket en produktionsfejl hos en underleverandør, som lever gummigrebene til kameraets to sider. Der er nemlig mere af stoffet zink-bis, end der burde være. Dermed kan det sorte gummi blive hvidt, ligesom man i sjældne tilfælde kan få en allergisk hudreaktion.

Ifølge Canon er det er et begrænset antal enheder af EOS 650D, der er produceret mellem 31. maj og 27. juni 2012, som er berørt af problemet. Hvis du er uheldig, er en reparation selvfølgelig gratis.

Du kan læse meget mere om det særlige fænomen her på Canons danske supportside, hvor du også får vejledning til via dit kameras serienummer at tjekke, om du er berørt.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...