Camera Restricta

Kameraet der kun tager unikke fotos

Camera Restricta nægter at tage billeder af motiver, som der allerede findes rigeligt af. Det hjælper dig til at tage mere originale fotos.

Det lyder som et fremtidsscenarie, men kameraet her lukker simpelthen ned, når du peger det mod steder og motiver, der findes rigeligt af i forvejen.

Camera Restricta, som det hedder, søger efter billeder, der er taget på samme sted, som du står, i en radius af 35 meter. Den søger på billedtjenesterne Flickr og Panoramio.

Antallet af billeder, som det finder vises på et display bagpå. Mens det søger vil der lyde et klik for hvert billede det finder, lige som en geigertæller. På den måde kan man let lytte sig frem til et stille og derfor unikt sted.

Så længe antallet er under et vist niveau, vises søgerbilledet og man kan tage fotos. Finder kameraet for mange billeder, får man en advarsel på skærmen, et rødt kryds dukker op i søgerbilledet, og man får ikke lov at tage billedet.

camera restricta

Indtil videre er kameraet et koncept. Det er opfundet af den tyske fotograf og designer Phillip Schmitt, og modellen på billedet er en 3-d-printet version, der blandt andet indeholder en smartphone, hvis gps og wifi udnyttes, sammen med højttaleren, der afgiver lyd og skærmen, der fungerer som kameraets skærm.

Hvis Camera Restricta bliver en succes forudser Phillip Schmitt, at der så går sport i ikke alene at være den første til at tage et billede på et bestemt sted, men også at være den sidste.

Du kan se en video af kameraet ved at klikke her

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...