Kameraindustrien er hårdt ramt af jordskælv

Jordskælvet den 11. marts og dets eftervirkninger har været et kolossalt slag mod den japanske industri, og mange store virksomheder har måttet indstille produktionen indtil videre. Det gælder også store dele af den japanske kameraindustri.

15. marts 2011

Jordskælvet i Japan har ramt den japanske industri hårdt, herunder også produktionen af kameraer og objektiver. Producenter som fx Canon og Nikon har måttet lukke enkelte fabrikker.

En del af Canons objektivproduktion ligger fx i den berørte Honshu-provins, og her er produktionen sat på hold – både af hensyn til produktion og til de ansatte, som er personligt berørt af katastrofen. Tilsvarende har Nikon fx måttet lukke deres produktionsanlæg i Sendai, som blandt andet laver Nikons topmodeller D700 og D3S. Også her har katastrofen haft menneskelige omkostninger.

Både Canon og Nikon har udarbejdet katastrofeplaner, som skal sørge for en normalisering så hurtigt, som det er muligt. Samtidig undersøges mulighederne for at flytte produktionen til andre anlæg.

De fleste nødhjælpsorganisationer arbejder på højtryk for at få indsamlet penge til de nødstedte. Ønsker man at bidrage kan man fx gøre det direkte til japansk Røde Kors her

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...