Kameratest: Den hårde mellemklasse

Kameratest: Den hårde mellemklasse

Systemkameraet har bevæget sig fra at være et alternativ til spejlrefleks til at være en direkte trussel. Men hvordan klarer de sig, når man tester dem op mod hinanden?

Debatten om spejlrefleks versus spejlløse alternativer raser som aldrig før.

Er systemkameraet fremtiden, eller har spejlreflekskameraet stadig en berettigelse trods højere pris, vægt og størrelse?

Vi har testet 7 kameraer i begge kategorier fra producenterne Canon, Fujifilm, Nikon, Olympus, Panasonic, Pentax og Sony. Fælles for alle er, at prisen ligger under 10.000 kroner.

Fordele og ulemper

Spejlreflekskameraets force har alle dage været spejlreflekssøgeren og den hurtige autofokus.

Systemet af et spejl og et prisme, der vinkler motivet direkte op i søgeren uden forsinkelse, har gjort denne kameratype til den foretrukne blandt entusiaster og professionelle – ikke mindst fordi søgerbilledet også er dejligt lyst.

Der er flere muligheder, når det kommer til objektiver til DSLR, og kitobjektivet er tit mere anvendeligt her end på systemkameraet. Omvendt er systemkameraet mindre, lettere og generelt mere kompakt, hvilket gør det populært for fotografen på farten.

De nye elektroniske søgere i systemkameraer viser eksponeringen præcis, som den bliver, inklusive farvemætning. De har tydelig ansigtsgenkendelse og kan desuden bruges til videooptagelse, hvilket spejlreflekssøgerne ikke kan.

Generelt høj kvalitet

I vores test i Digital FOTO 11/2016 kan du se, hvordan 7 aktuelle modeller klarer sig, og der er benhård kamp om de bedste placeringer.

Selv den billigste model gør det overbevisende godt. På vores skala fra 1-10 scorer alle kameraerne mellem 8,5 og 9, og fælles for alle er, at billedkvaliteten imponerer hele vejen rundt.

Kameaerne i testen er: Canon 80D, Fujifilm X-E2S, Nikon D7200, Olympus PEN-F, Panasonic Lumix DMC-GX8, Pentax K-3 II og Sony Alpha6300.

Som abonnent kan du læse hele testen ved at downloade pdf’en øverst på siden.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...