Bedste kvalitet til lommen

Når vi tester spejlrefleks- og systemkameraer, er forskellene i specifikationer, udseende og kvalitet i mange tilfælde kun marginale. Sådan er det ikke i denne test, hvor vi tester kompaktkameraer med stor sensor og enorme forskelle.

1. december 2015

Kompaktkameraer er som regel udstyret med ret små sensorer. Det gælder uanset, om der er tale om lommekameraer eller zoomkameraer. Der findes dog også avancerede modeller med store billedchip, der leverer billedkvalitet i spejlrefleksklasse. Det er denne gruppe vi ser på i denne test, nærmere bestemt i prisområdet 4000-10.000 kroner.

I testen finder vi tre kameraer med APS-C-sensor, et med Four Thirds-billedchip og to med såkaldt 1”-sensor. Desuden har et enkelt kamera en Foveon-sensor med samme dimensioner som en APS-C-sensor, men med en helt anderledes konstruktion. Alle modeller kan ligesom spejlrefleks- og systemkameraer skyde i raw, så langt hen ad vejen får man den gode billedkvalitet i lommeformat. Kameratypen er derfor velegnet som supplement til det store kameraudstyr, eller hvis man sætter det kompakte design højt og ikke er tilfreds med den kvalitet, mobiltelefoner og mindre kompaktkameraer leverer.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...