Canon endelig klar med topmodel

Efter mere end tre års ventetid er EOS 5D Mark III endelig på gaden og Canon er nu klar til at tage kampen op med Nikons D800.

Forventninger og rygter har der været mange af, men nu er det en realitet. Canons nye flagskib EOS 5D Mark III er klar. I modsætning til Nikon, som med D800 byder på hele 36,2 mio. pixels, er Canon mere konservative og holder opløsningen nede på 22,3 mio. pixels, hvilket kun er 0,2 mere end forgængeren. Til gengæld er hvert enkelt pixel på den store full-frame-sensor stadig stor. Det skal sikre et stort dynamisk område og billeder uden støj ved ganske høj ISO.

Kameraets normale ISO-område går op til 25.600 men kan udvides til hele 102.400. Desuden er kameraets autofokus forbedret og er af samme type, som man også finder i det topprofessionelle EOS-1D X. Dermed byder EOS 5D Mark III på hele 61 fokuspunkter, hvoraf 41 er af krydstypen.

EOS 5D Mark III er også klar til action, da det kan tage op til seks billeder i sekundet. Forgængeren kunne kun tage 3,9 billeder per sekund. Der er desuden indbygget HDR-funktion og kameraets video-del er stærkt forbedret. Kameraets vejledende pris er 27.999 kroner for kamerahuset alene. Salgsstart er 21. marts.

I forbindelse med lanceringen af EOS 5D Mark III har Canon desuden præsenteret en del spændende tilbehør. Det er fx den nye radiostyrede blitz, Speedlite 600EX-RT, gps-enheden GP-E2, der gør det muligt at geotagge sine billeder, den trådløse transmitter WFT-E og batterigrebet BG-E11.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...