PowerShot G1 X

Canon går til angreb med stor sensor

Kompakt flagskib skal tage kampen op mod systemkameraerne.

Så kom Canons svar på alle systemkameraerne endeligt. Våbnet er et kompakt kamera med stor sensor i stil med Fujifilms X100 til professionelle og krævende fotoentusiaster. Der er ikke tale om udskiftelig optik, da Canon i stedet kombinerer den store sensor i det nye PowerShot flagskib G1 X med et fastmonteret zoomobjektiv. Det dækker området fra 28 mm til 112 mm.

Den store billedchip måler 18,7 mm x 14,0 mm, hvilket er næsten lige så stort som i Canons mindre spejlreflekser, hvor APS-C-sensoren er på 22,3 x 14,9 mm. Den er altså over seks gange større end den billedchip, man finder i PowerShot G12, og har en opløsning på 14,3 mio. pixels.

Optikken er ifølge Canon udviklet og produceret efter de samme kvalitetskrav, der ligger bag firmaets professionelle objektiver med den karakteristiske røde ring. Desuden har G1 X den nye billedprocessor Digic 5, og man kan optage raw i 14-bit. Alt i alt lover Canon derfor billedkvalitet på spejlrefleksniveau.

ISO går op til 12.800, og man kan tage 4,5 billeder per sekund. Video optages selvfølgelig i Full HD, og som noget særligt er der indbygget Neutral Density-filter i objektivet. Dette gråfilter gør det muligt at opnå langsommere lukkertider i skarpt sollys. Den vejledende pris lyder på 6299 kroner.

Canon introducerer samtidig to nye kompaktkameraer i IXUS-serien. IXUS 500 HS er især interessant, fordi det byder på hele 12x optisk zoom i et slankt kamera, det er blot 19,2 mm tykt. Det dækker området 28 til 336 mm og har en opløsning på 10,1 mio. pixels.

Den anden IXUS-nyhed er 125 HS, der har 5x optisk zoom og dækker området 24 mm til 120 mm. Det har en opløsning på 16,1 mio. pixels. Begge kameraer benytter baggrundsbelyste cmos-sensorer samt den nye billedprocessor Digic 5 til blandt andet at give billeder med lav støj ved høj ISO. De kan også genkende op til 58 forskellige motivtyper og optager video i Full HD. Den vejledende pris er på henholdsvis 2699 og 1999 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...