Canon PowerShot G5 X og G9 X

Canon lancerer PowerShot G5 X og G9 X

Canons PowerShot G-serie er legendarisk, og nu lancerer Canon PowerShot G5 X og G9 X, som udvider serien af kompaktkameraer med store sensorer.

Siden det første Canon PowerShot G-kamera kom i år 200 har serien af kompakte kameraer til entusiasterne høstet masser af ros for de mange muligheder og en høj billedkvalitet. Nu udvider Canon så serien med to nye modeller, PowerShot G9 og PowerShot G5 X.

Canon PowerShot G5 X ligner næsten et spejlrefleks i miniformat og har indbygget elektronisk søger med 100 procents dækning, så man ser alt det, man får med i billedet.

Søgeren har en OLED-skærm med en opløsning på 2,36 mio. punkter og en opdateringshastighed på 120 billeder i sekundet, så man burde slippe for hakkende bevægelser.

Man kan få vist forskellige informationer om optageindstillingerne i bunden af søgerbilledet. Udover søgeren kan man benytte den fleksible lcd-skærm, som også er berøringsfølsom.

PowerShot G5 X har et lysstærkt objektiv med 4,2x zoom svarende til 24-100 mm, og der er indbygget fem-akset billedstabilisering. På toppen er der et programhjul og et hjul til direkte valg af eksponeringskompensation. Desuden er der en lille indbygget blitz.

Kameraet kan optage i raw-format, så man kan hive det bedste ud af den forholdsvis store sensor på 13,2 x 8,8 mm med 20,0 mio. pixels. Sensoren er en bagbelyst cmos.

Det nye Canon PowerShot G9 X har samme sensor, men betjeningen er gjort mere enkel, så her er der ikke så mange knapperne til direkte valg af fx program. Det klares i stedet via den berøringsfølsomme skærm. Til gengæld er kameraet meget kompakt med sine mål på 9,8 x 5,8 x 3,1 cm, og det er faktisk 25 procent mindre end forgængeren G7 X.

Objektivet har 3x zoom svarende til 28-84 mm med en lysstyrke på F2.0-4.9.

Begge kameraer optager video i Full HD med 60 billeder i sekundet, og man har fuld kontrol over fokus, blænde, lukkertid og ISO under videooptagelse. Begge kameraer har en kontrolring rundt om objektivet, der fx kan bruges til at indstille blænde med.

Både PowerShot G5 X og G9 X har indbygget wi-fi med mulighed for at fjernbetjene fra en smartphone. PowerShot G5 X har en vejledende pris på 6499 kroner, mens G9 X koster 3999 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...