Canon tænker kreativt

Med lanceringen af PowerShot N har Canon sendt et kamera på gaden, som bryder med det traditionelle kameradesign. Kameraet er ekstremt kompakt og domineres af en smart fleksibel skærm.

10. januar 2013

Canon har ry for at være ret konservativ når det gælder kameraudvikling, men med lanceringen af PowerShot N, har Canon introduceret et nyt og anderledes kameradesign. Kameraet måler kun 7,9 x 6,0 x 2,9 cm og vejer 195 gram. Opløsningen er på 12,1 mio. pixels og objektivet byder på en brændvidde på 28-224 mm.

Ganske iøjnefaldende er kameraets skærm på 2,8 tommer, som kan vippes, så man kan fotografere fra anderledes vinkler. Skærmen er desuden berøringsfølsom og stort set alle funktioner styres herfra. Der er ingen traditionel udløserknap. I stedet er der en særlig ring omkring objektivet, som man drejer på når et billede skal tages. En anden ring bruges til at styre kameraets zoom.

PowerShot N har indbygget wi-fi og man kan hurtigt oprette foirbindelse til sin smartphone eller tablet og overføre billeder. På den måde kan man lynhurtigt lægge snapshots på fx Instagram eller Facebook. Kameraet rummer desuden en masse kreative effektfiltre og med en særlig app til sin smartphone kan man overføre gps-data til billederne. Kameraet, som fås i farverne sort og hvid, optager video i Full HD. Det koster 2699 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...