Cyber-shot med raw

Sony har lanceret en ny avanceret kompakt model med stor sensor, der tilbyder nogle af de samme muligheder som et spejlrefleks.

Med Sony Cyber-shot DSC-RX100 får man kombinationen af en stor sensor, en opløsning på 20,2 mio. pixels og et objektiv fra Carl Zeiss Vario-Sonnar T* med 3,6x optisk zoom. I forhold til almindelige kompaktkameraer får man her mulighed for at optage med en stor blændeåbning på F1.8, som lukker masser af lys ind i kameraet. Der er syv blændelameller, så man kan optage portrætter med uskarp baggrund. Det er også muligt at indstille fokus manuelt og optage fotos i raw.

RX100 har en kraftig BIONZ-processor, og ISO-værdien kan udvides til 25.600, hvis man aktiverer støjfjerningsfunktionen Multi Frame Noise Reduction, som er oplagt under svage lysforhold. RX100 skyder op til ti fotos per sekund i fuld opløsning, så man kan fange motiver i høj fart. Lcd-skærmen på 3,0 tommer har en høj opløsning på 1.229.000 punkter, og her byder Sony på nyheden WhiteMagic-teknologi, der skulle forbedre skærmens lysstyrke, så man lettere ser flere detaljer. Sony har oplyst 4825 kroner som vejledende cirka-pris på RX100.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...