Eksklusiv zoomkamera fra Panasonic klarer 4K

Panasonic er klar med nyheden LUMIX DMC-FZ1000, der både lokker med stor sensor, lysstærk optik, hurtig autofokus og så selvfølgelig optagelse i fremtidens videoformat.

Det nye zoomkamera fra Panasonic er sprængfyldt med godter, der vil få selv den mest kræsne fotoentusiast til tjekke nyheden en ekstra gang. Først og fremmest er det verdens første kompaktkamera, der kan optage 4K-video, og der sker i en opløsning på 3840 x 2160 pixels med op til 25 billeder per sekund.

Man kan også klippe et detaljeret billede på 8,3 mio. pixels fra en af 4K-optagelserne og dermed få fanget det perfekte øjeblik af et bevægeligt motiv. LUMIX DMC-FZ1000 har nyudviklet og ekstra lysfølsom sensor på 20,1 mio. pixels, der måler 13,2 x 8,8 mm. Det svarer til størrelsen på den, der sidder i Nikons systemkameraer.

Lækkerierne stopper dog ikke der. Kameraet er udstyret med en lysstærk zoomoptik, der har en største blændeåbning på F2.8 ved vidvinkel på 25 mm og F4.0 med teleindstillingen på 400 mm. Autofokus skulle også være blevet markant hurtigere med Panasonics defocus-teknologi, og man kan stille skarpt selv i meget svagt lys.

Den elektroniske søger har en høj opløsning på 2,36 mio. punkter og er af typen OLED, der byder på højere kontrast. Søgeren opdaterer desuden billedet 300 procent hurtigere end de fleste konkurrenter ifølge Panasonic. Der er selvfølgelig indbygget wi-fi, og prisen lyder på 1195 Euro – hvilket svarer til omkring 8915 danske kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...