Ricoh CX6

Hjælp til tele-fotos i nyt kompaktkamera

Ricoh er klar med lommekameraet CX6, der byder på hurtig autofokus og en smart funktion, der gør det nemmere at bruge tele.

16. november 2011

Ricoh er nået til sjette generation af deres lommevenlige zoomkameraer i CX-serien. CX6 har ligesom forgængeren en optisk zoom på 10,7x, der svarer til 28-300 mm, og opløsningen fra cmos-sensoren er stadig på 10,0 mio. pixels. Til gengæld er autofokus blevet forbedret, så kameraet nu er udstyret med en særlig sensor, der hele tiden måler afstanden til motivet. På den måde kender den kontrastbaserede autofokus nogenlunde afstanden, så den er endnu hurtigere til at ramme fokus.

Der er også kommet kontinuerlig autofokus til, så man kan tage flere billeder i træk af et motiv i bevægelse uden at miste fokus. Kameraet har også fået blænde- og lukkertidsprioriterede programmer, og så har Ricoh lavet en smart funktion, der gør det nemmere at tage billeder med tele.

Når brændvidden kommer over, hvad der svarer til 93 mm, dukker et lille billede op nederst i højre hjørne på lcd-skærmen. Det viser motivet med en brændvidde på 85 mm, og en lille ramme på billedet viser det udsnit, man har med den aktuelle brændvidde. På den måde har man bedre styr på, hvilket område man har zoomet ind på.

Lcd-skærmen er på 3,0 tommer og har et lys, der er 1,7 gange kraftigere end på forgængeren takket være særlige hvide pixels. Lysstyrken reguleres i øvrigt efter det omgivende lys. Skærmen har en opløsning på 1.230.000 punkter.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...