Høj kvalitet i lommen

Panasonic har udstyret deres nye rejsekamera TZ100 med en langt større billedchip end tidligere. Det skulle give bedre billedkvalitet.

6. januar 2016

Panasonics TZ-serie af kompakte rejsekameraer med kraftig zoom har hidtil været udstyret med forholdsvis små billedsensorer, men nu har firmaet lanceret Lumix DMC-TZ100, der har fået en billedchip, der er mere end fire gange så stor som i de andre modeller.

Det burde give langt bedre billedkvalitet – også i svagt lys – da de enkelte pixels er større og dermed kan opfange mere lys. Sensoren er af 1”-typen, som er på 13,2 x 8,8 mm, hvilket er samme størrelse, som fx Nikon bruger i deres systemkameraer.

Entusiasten kan glæde sig over manuelle indstillingsmuligheder, samt at man kan optage i raw-format, så man kan få endnu bedre billedkvalitet i billedbehandlingen. Man kan tilmed raw-konvertere direkte i kameraet.

TZ100 har en indbygget, elektronisk søger med en opløsning på 1,2 mio. punkter, så man kan sætte kameraet for øjet i stedet for at benytte den berøringsfølsomme skærm.

Objektivet dækker et zoomområde, der svarer til 25-250 mm, så man både får en forholdsvis kraftig vidvinkel og tele, og lysstyrken er på F2.8-5.9. Der er indbygget billedstabilisering, der modvirker rystede billeder, når man skyder håndholdt.

På videosiden kan kameraet optage i den høje 4K-opløsning med 30 billeder i sekundet, og man kan tilmed trække enkeltbilleder på 8,3 mio. pixels ud af videooptagelserne, så man kan fange det helt rigtige øjeblik. Skyder man fotos i den fulde opløsning på 20,0 mio. pixels, kan det ske med ti billeder i sekundet.

Med funktionen Post Focus kan man tage et billede og efterfølgende vælge, hvor fokus skal ligge i motivet. Panasonic er endnu ikke klar med prisen på det nye kamera.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...