Kompaktkamera med 3-d-teknologi

Panasonic Lumix DMC-3D1 byder på et par nyudviklede tvillinge-objektiver, der klarer fotos i 3-d. Men de giver også andre spændende muligheder.

Lumix DMC-3D1 er udstyret med to objektiver, som ligger på tværs i det kompakte hus. Ifølge Panasonic giver de mulighed for, at man kan optage skarpe billeder og video i 3-d. Tvillingelinserne går fra 25 mm vidvinkel til 100 mm, så der er 4x optisk zoom. Opløsningen på almindelige fotos er på 12,0 mio. pixels, mens de på 3-d billeder er 8,0 mio. pixels, mens video klares i 1920 x 1080. For at lave HD-video i 3-d bruger kameraet en teknik, hvor den optager med begge objektiver på én gang.

Det er også muligt at filme i forskellige vinkler samtidig med de to objektiver. På den måde kan man fx optage en festlig lejlighed i totalbillede med den ene optik, mens man med den anden kan gå zoome ind på udvalgte personer. Man kan også skifte mellem 3-d og almindelig 2-d-optagelse ved hjælp af en knap på bagsiden af kameraet. Her finder man også en stor berøringsfølsom skærm på 3,5 tommer.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...