Lysstærk luksuskompakt fra Olympus

Med en største blændeåbning på blot F1.8 kan man i nyheden XZ-10 arbejde med dybdeskarpheden og optage i meget svagt lys.

30. januar 2013

Olympus udvider nu sortimentet af deres kompaktkameraer i high-end-serien XZ med en lille letvægter, der bevarer styrkerne fra de større modeller. Nyheden XZ-10 har nemlig et meget lysstærkt objektiver, der går fra blot F1.8 på vidvinkel til F2.7 på telen. Objektivet dækker området fra 26 mm til 130 mm.

Billedchippen er en baggrundsbelyst cmos-sensor med en opløsning på 12,1 mio. pixels og sammen med TruePic VI-billedprocessoren holdes støjen nede. En ring på objektivet gør det muligt at indstille enten blænde eller lukkertid let og hurtigt, og man kan optage i raw-formatet.

XZ-10 har en berøringsfølsom skærm på 3,0 tommer, der har en opløsning på 920.000 punkter. Man kan stille skarpt på en del af motivet og tage billedet blot ved at røre skærmen, og HD-video kan optages med hele 120 billeder per sekund. Du kan læse mere om kameraet her.Den vejledende pris lyder på 3399 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...