Nyt kompaktkamera med full-frame og rekordhøj opløsning fra Sony

Sony har netop lanceret et nyt kompaktkamera i den avancerede RX-serie. Sony Cyber-shot DSC-RX1R II er udstyret med samme full-frame-sensor, som findes i topmodellen Alpha7R II.

15. oktober 2015

Sony udbygger serien af verdens mindste full-frame-kameraer med RX1R II, som er udstyret med samme bagbelyste billedchip, som findes i topmodellen af Sonys systemkameraer, Alpha7R II. Det betyder at kameraet kan levere en opløsning på hele 42,4 mio. pixels, hvilket er sensationelt for et kompaktkamera.

Cyber-shot DSC-RX1R II har et fast objektiv fra ZEISS på 35 mm og blænde F2.0. Objektivet er udvalgt specielt til billedsensoren, hvilket skal sikre en optimal skarphed og detaljegengivelse fra midten af billedet og helt ud i hjørnerne. Objektivet har også et særligt betjeningshjul til indstilling af makro. Man kan fokusere på objekter kun 14 cm fra objektivet.

Når det gælder hastighed, skulle autofokus være forbedret med 30 procent i forhold til de øvrige RX1-modeller. RX1R II har desuden verdens første optisk variable Low-Pass-filter. Kameraet byder også på en XGA OLED-søger, som klappes op og skjules. når kameraet ikke er i brug. ISO-området går normalt fra 100 til 25.600, men kan udvides til 102.400 med bredt dynamisk område. Den bagbelyste sensor skal ifølge Sony sikre en overførselshastighed, som er 3,5 gange hurtigere end i det oprindelige RX1R.

Det nye Sony Cyber-shot DSC-RX1R II vil være tilgængelig fra december. Prisen forventes at ligge omkring 27.000 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...