Panasonic Lumix DMC-SZ7

Panasonic sætter fart på fokus

På den store elektronikmesse i Las Vegas har Panasonic lanceret en helt ny kameraserie, der byder på kraftig zoom i et slankt design. Og nu er det slut med at vente på autofokus i lommekameraet.

Den nye serie hedder SZ og består foreløbig af to modeller, der begge har 10x optisk zoom, som svarer til 25-250 mm. Selve kameraerne er blot 2,1 cm tykke, så de kan ligge i fx en skjortelomme. De to kameraer har dog vidt forskellige billedchips. Lumix DMC-SZ7 har en MOS-sensor på 14,0 mio. pixels, der skulle sikre god kontrol med støj ved høj ISO. Kameraet er udstyret med Panasonics Light Speed AF, der skulle fokusere på bare 0,1 sekund, så man ikke går glip af det rette øjeblik.

SZ7 har blandt andet fået en ny HDR-funktion, så man kan få detaljer i kontrastfyldte motiver, og man kan optage video i Full HD. Der er også kommet nye effekter til, så man kan lave panoramaer eller billeder med en miniatureeffekt direkte i kameraet.

Panasonic Lumix DMC-SZ7 top

Den anden model, SZ1, har en lidt højere opløsning på 15,9 mio. pixels. Her er billedchippen en ccd, der plejer at give lidt mere støj end en MOS-sensor. SZ1 optager video i 720p. Udover modellerne i den nye serie har Panasonic på [email protected] lanceret tre nye lommemodeller i den billige ende. FS40 og FS45 har begge 5x optisk zoom og henholdsvis 14,0 og 15,9 mio. pixels, mens det nye S2 har 14,0 mio. pixels og 4x zoom. Priserne på kameraerne er endnu ikke klar.

Panasonic Lumix DMC-FS40
Panasonic Lumix DMC-S2

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...