Rejseklar med Panasonic

Panasonic har opdateret deres topmodel blandt kompakte rejsekameraer. Lumix DMC-TZ40 byder på 20x zoom, forbedret billedstabilisering og smarte trådløse muligheder.

9. januar 2013

Hvis man har behov for et kompaktkamera, der kan fungere som supplement på ferie rejsen, har Panasonics elegante TZ-serie længe været et godt og populært bud på et lommekamera spækket med ny teknologi og smarte funktioner. Det gælder også det nyeste skud på stammen. Lumix DMC-TZ40 følger nemlig i sporet på TZ30 og har arvet det slanke design og det kraftige zoomobjektiv med 20x zoom, som dækker området 24-480 mm.

Kameraet har indbygget HDR- og panoramafunktion og det er spækket med effektfiltre. Som mange andre Panasonic-kameraer har TZ40 funktionen Intelligent Auto, eller iA, som blandt andet indeholde en ansigtsgenkendelse, som husker venner og familie. Der er også indbygget gps med kompas og højdemåler, og man kan lægge sin rejserute på landkortet.

For at imødegå det stigende krav til at kunne dele sine billeder på nettet med det samme, er TZ40 udstyret med wi-fi. Man kan således overføre billeder til sin smartphone trådløst og uploade dem til fx Facebook herfra. Man kan desuden fjernstyre kameraet fra sin telefon. Entusiasterne kan glæde sig over kameraets mange manuelle indstillinger, men må stadig undvære muligheden for at skyde i raw.

Panasonic har også lanceret Lumix DMC-TZ35, der er en skrabet version af TZ40. Her er opløsningen på 16,1 mio. pixels og man må leve uden wi-fi-funktionen. Der foreligger endnu ikke priser på de to kameraer, som vil være i butikkerne i løbet af foråret.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...