Samsung MV900F

Samsungs kompaktkamera byder på verdensnyhed

Samsungs nye MV900F byder på en helt unik betjening, som aldrig er set før i et kompaktkamera. Og teknologien er hentet fra firmaets fjernsyn.

19. juli 2012

Glem de traditionelle knapper og berøringsfølsomme skærme, nu skal kompaktkameraet nemlig styres ved hjælp af bevægelser. Samsungs nye MV900F kan nemlig registrere fotografens bevægelser, så man zoomer ved at bevæge armen i en cirkel og tager et billede ved at bevæge hånden op og ned to gange. Det kan fx bruges, når man tager selvportrætter eller gruppebilleder, og kameraets lcd-skærm kan vippes op, så den peger fremad. Dermed kan man se den, selv om man står foran kameraet.

Bevægelsesteknologien findes allerede i nogle af Samsungs tv, hvor man fx kan skifte kanal eller skrue op og ned ved hjælp af håndbevægelser, men det er første gang, at teknologien er kommet i kameraer. Har man kameraet i hænderne, er der dog også almindelige knapper til at betjene det med. MV900F har desuden indbygget wi-fi, så man trådløst kan gemme billeder på internettet.

Kameraet har en bagbelyst cmos-sensor på 16,3 mio. pixels og et forholdsvis lysstærkt objektiv, der kan komme op på F2.5 på kraftigste vidvinkel, som svarer til 25 mm. Der er 5x optisk zoom, så man på tele når ud på 125 mm. Skærmen er af AMOLED-typen og på 3,3 tommer. Kameraet kommer på markedet til september og har en vejledende pris på 2700 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...