Sony presser konkurrenterne

Med to nye avancerede Cyber-shot-kameraer giver Sony de øvrige producenter kamp til stregen.

Cyber-shot RX1R er en ny version af verdens første kompaktkamera med full-frame, nemlig Cyber??-shot RX1. Den nye model med efternavnet R minder en hel del om forgængeren og har samme opløsning på 24,3 mio. pixels. I lighed med mange spejlreflekser har RX1 et optisk Low-Pass-filter foran billedsensoren, som fjerner uønskede moiré og farveartefakter.

Som noget nyt er dette filter fjernet i RX1R, hvilket ifølge producenten fanger de mindste detaljer, fejlfrit, uden sløring eller farvespredning. For at kompensere for det manglende filter er kameraets billedprocessor blevet optimeret. Cyber-shot RX1R koster 24.000 kroner.

Den anden nyhed er Sony Cyber??-shot RX100 II, som har et slankt design i let og stærk aluminium. Det gør det velegnet at medbringe på rejsen for kvalitetsbevidste fotografer, der ønsker billeder i spejlreflekskvalitet samt adgang til manuelle funktioner.

RX100 II baserer sig i høj grad på RX100, og begge modeller klarer selv avancerede lysforhold. Det nye kamera har en nyudviklet baggrundsbelyst Exmor R 1” cmos-sensor, der øger følsomheden samtidig med, at billedstøjen reduceres i svagt belyste omgivelser. Objektivet er et F1.8 Carl Zeiss Vario-Sonnar T*, der bakker op om sensoren, når mørket falder på.

Det er også Sonys første kamera med Near Field Communication, så man let forbinder kameraet med kompatible Android-smartphones og -tablets. Den vejledende pris for Cyber-shot RX100 II er 5700 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...