Olympus XZ-1

Spændende lysstærk nyhed fra Olympus

Med en mindste blænde på blot F1.8 og stor billedchip kan XZ-1 tage flotte fotos i selv lav belysning.

6. januar 2011

Det er begyndt at strømme ind med kameranyheder fra CES i Las Vegas, og Olympus er klar med et af de mest spændende i den kompakte afdeling. Med nyheden XZ-1 er der nemlig gjort ekstra meget ud af at kunne tage fotos i selv lav belysning.

Objektivet har en mindste blænde på F1.8, og så er billedchippen med en opløsning på 10,0 mio. pixels gjort ekstra stor. Det betyder, at hver pixel er dobbelt så stor som et normalt kompaktkamera med en opløsning på 14,0 mio. pixels, og altså er meget lysfølsom. Det burde give lavere støj i kombination med den nye billedprocessor TruePic V.

En blænde på F1.8 giver også bedre muligheder for at isolere ens motiver fra baggrunden. XZ-1 har desuden en OLED-skærm på tre tommer, der gengiver kontrast bedre. Den vejledende pris er 3799 kroner.

En anden nyhed fra Olympus er SP-610UZ 22x optisk zoom og muligheden for at optage i 3-d. Det sidste sker ved, at man først tage et billede, og herefter langsom panorerer med kameraet, indtil det tager billede nummer to og sammensætter dem, så den tredje dimensio tilføjes. Den vejledende pris er 1599 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...