Creative Vado HD

Test af Creative Vado HD

Dette lille lommekamera kan optage i HD. Det er et frisk pust på videokamera-scenen, som både er sjovt og anvendeligt. I forhold til prisen er kvaliteten rigtig god, og det er let at bruge.

8. juni 2009

Creative er altid friske på nye og anderledes elektroniske dimser. Vado HD er et lille lommekamera, der kan optage i HD i størrelsen 1280 x 720 pixels. Der er altså ikke tale om Full HD med en opløsning på 1920 x 1080 pixels, men det ville også være for meget at forlange til prisen.

Kameraet fylder ikke mere, end at det kan ligge i en skjortelomme, og når man får det i hånden første gang, kan man sagtens komme i tvivl om, hvorvidt der er tale om en telefon eller et kamera.

Vado HD har ganske få knapper. Her er faktisk kun en knap til at optage og navigere, en afspilleknap og så en afbryder. Der er ikke optisk zoom, men et fast objektiv med fast fokus og med 2x digital zoom. Der er en lille skærm på 2,0 tommer og tilslutning til HDMI og usb.

Videokvalitet på det jævne

Kameraet kan ikke tage stillbilleder uden videre. Hvis man alligevel vil have et, må man hente det fra et af filmbillederne. Det siger sig selv, at billedkvaliteten er meget dårlig, for opløsningen er kun på 0,9 mio. pixels.

Kvaliteten af videooptagelserne er i orden, når man tager kameraets pris og størrelse i betragtning. I svag belysning er der en del billedstøj, men i godt lys er optagelserne fine nok. Selv om kameraet optager i HD, er billedkvaliteten dog ikke bedre end de optagelser, man typisk får med et videokamera uden HD.

Læs resten af testen i DIGITAL FOTO nr. 9/2009

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...