Lækkerier fra Canon

Canon forkæler fotograferne med nyt EOS, nyt zoomkamera og en ny undervandsmodel.

13. februar 2014

EOS 1200D er Canons første model med en EOS Guide-app til mobile enheder, som giver gode tips og vejledning under fotooptagelserne. Det kompakte EOS har en cmos-sensor i APS-C-størrelse med en opløsning på 18,0 mio. pixels og Canons DIGIC 4-processor. Autofokussystemet har ni autofokuspunkter, og der er en lcd-skærm på 3,0 tommer med en opløsning på 460.000 punkter med live view. Huset alene koster 3499 kroner. Vil man have det med en kit-optik på 18-55 mm, er prisen 3949 kroner.

Canon lancerer sit hidtil tyndeste kompaktkamera med 30x zoom nogensinde, nemlig PowerShot SX700 HS. Videoklip optager man i Full HD og med 60 billeder per sekund, hvilket gør kameraet særdeles velegnet til action. Deling af såvel billeder som videoklip sker nemt via integreret wi-fi, der understøtter NFC, så man kan dele billederne trådløst med kompatible smartphones og tablets. SX700 HS koster 2999 kroner.

Canon PowerShot D30 er det kompaktkamera i verden, der kan dykke længst ned. Det klarer at gå hele 25 meter ned under vandet og er desuden stødsikkert ved fald fra op til to meters højde. Endvidere er det er støvtæt og kan fotografere i ned til ti graders frost. Kameraet er dog særligt velegnet til undervandsfotografering, idet det rummer en speciel farveindstilling til formålet, ligesom funktionen Custom White Balance gør det nemt at foretage manuel indstilling af hvidbalancen alt efter, hvor man dykker. D30 koster 2699 kroner.

En anden nyhed fra Canon er, at de er ved at udfase A-serien, så IXUS fremover bliver deres nedre segment inden for små kompaktkameraer.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...