Markedets bedste billedkvalitet

Ingen kameratype giver finere billedkvalitet og større alsidighed end et full-frame-kamera. Her tester vi seks af de mest spændende og højaktuelle modeller lige nu. Kvaliteten er i top, og kampen om en podieplads er tæt.

27. oktober 2015

Kameraer med full-frame-sensor bliver stadigt mere populære. Senest er der kommet spændende modeller fra både Canon og Sony, og det er derfor interessant at se, hvordan EOS 5DS og Sony Alpha7R II med gigantisk opløsning klarer sig i konkurrencen.

Der er især to ting, som gør, at vi elsker full-frame-kameraer. Det er for det første den sikkerhed, det giver, at skyde med et kamera, der vil levere gode billeder i alle situationer. For det andet er der fornøjelsen ved at åbne raw-filerne, hvor der er billeddata nok til at hente detaljer frem i de dybeste skygger, og hvor skarphed og detaljegengivelse kan blive til noget af det bedste på markedet overhovedet.

Interessen for full-frame er stor, og der har aldrig været flere modeller at vælge imellem. De seks, vi tester her, er udvalgt som vores bedste bud på, hvad en fotoentusiast på udkig efter et allround-kamera vil få mest glæde af. Blandt de seks testkameraer er der forskel på billedkvaliteten, men de store forskelle ligger andre steder.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...