Android-kameraerne er landet

Tjek mail, lyt til musik, og del dine billeder på nettet med det samme uden andre hjælpemidler end dit kamera. To nye modeller giver os et indblik i, hvordan fremtidens kameraer ser ud.

Mange af os nyder godt af en smartphones trådløse glæder. Både i forhold til at kunne tjekke vores mail eller Facebook, og når det handler om deling af billeder. Hidtil har man været nødt til at gå på kompromis med billedkvaliteten, men det har producenter som Nikon og Samsung nu lavet om på. Med lanceringen af COOLPIX S800c og GALAXY Camera er det nemlig muligt at købe et kompaktkamera med mange af de samme trådløse funktioner, som findes i en smartphone. De to modeller er udstyret med styresystemet Android, der også bruges i mobiltelefoner fra fx HTC og Samsung. Det betyder, at man kan hente og installere masser af apps til blandt andet billedbehandling og organisering. Man kan også udnytte den berøringsfølsomme skærm på samme måde, som når man betjener sin smartphone.

Vi går tæt på de nye kameramodeller fra Nikon og Samsung med den nye teknologi. De er dog blot fortroppen, for Polaroid er også på vej med et systemkamera baseret på Android. I denne artikel du et overblik over, hvad mulighederne er rent fotomæssigt.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...