Huawei og Leica laver smartphone

Huawei og Leica giver mobilkameraet en overhaling

Kinesiske Huawei har fået hjælp af kameragiganten Leica til at producere en ny smartphone, hvor kameraet tilsyneladende er klasser over markedets øvrige.

Det atypiske samarbejde med luksuskameraproducenten Leica og mobilgiganten Huawei kom bag på mange, men nu er de på banen med en smartphone med Android, som giver IPhone og andre mobilkameraer baghjul.

Huawei P9 og P9+ har dobbeltkamera på hver 12 mpx, hvor det ene optager billedet i farver og det andet i sort/hvid. Denne teknologi giver billedkvaliteten et løft især i dårligt lys, hvor andre mobilkameraer ofte kommer til kort. Faktisk kan P9 indfange 270% mere lys en end iPhone 6S og 70% mere end en Galaxy 7S.

Også autofokus og brugerflade har fået et løft - efter sigende med masser af inspiration fra Leica.

Testet af pro-fotografer

Forud for lanceringen har Huawei fået fem professionelle fotografer fra EyeEm til at teste kameraet. Deres reaktioner er særdeles positive.

Huawei P9 smartphone

Hør om fotografernes oplevelser med Huawei p9, og se deres billeder i videoen her:

P9 har udover de to 24 mm 12 mpx kameraer bagerst et 8 mpx frontkamera. Den optager video i 4K, og kan gå op til blænde 2,2. Huawei P9 kommer til Europa i april. Prisen for en 32GB P9 bliver ca. 4100 kroner.

Kameraernes Bentley laver kinesisk discounttelefon

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...