Huawei i problemer med nyt pr-foto for P9

Huawei på glatis med nyt pr-foto for P9

Huawei har lagt et pr-foto for den nye smartphone P9 på nettet - den hvor Leica har en finger med i kameraet. Men EXIF-data viser, det er taget med et Canon 5DIII.

5. juli 2016

For et par dage siden lagde Huawei et foto på deres Google+ side, som roste Huwei P9s fotografiske egenskaber til skyerne.

Med personen, som postede billedet, har åbenbart ikke været helt klar over, at Google+ ligesom andre fotodelingstjenester gemmer billedets EXIF-data i filen, med mindre man selv aktivt fjerner det.

Først det omtalte billede, som Huawei sidenhen har fjernet fra nettet.

Lens flare being a matter of taste put aside, that's a great photo of a very att

Ved første øjekast et lækkert billede af en smuk kvinde. Men især detaljerne i håret er bemærkelsesværdige. Lidt for perfekte måske, for billedets EXIF-data røber lidt en anden baggrund.

? Camera: Canon EOS 5D Mark III ? Lens: EF70-200mm f/2.8L IS II USM ? Focal Length: 135mm ? Exposure: 1/800 ? F Number: f/4 ? ISO: 500 ? Camera make: Canon ? Flash: Not used ? Exposure Bias: -1 EV

Altså er billedet taget med Canonudstyr for godt 40.000 kroner - og ikke en smartphone med dobbelt kamera og lidt Leica-indflydelse.

Uheldig fejl eller bevidst?

Billedet var ledsaget af denne tekst:

"We managed to catch a beautiful sunrise with Deliciously Ella. The #HuaweiP9’s dual Leica cameras makes taking photos in low light conditions like this a pleasure. Reinvent smartphone photography and share your sunrise pictures with us."

Huawei har sidenhen forsvaret sig ved at sige, at billedet blev taget i forbindelse med optagelserne af en reklamefilm, og at det blev delt for at inspirere firmaets fans.

De påpeger, at det burde have været mere klare i detaljerne omkring billedet, for det har ikke været deres hensigt at misinformere deres fans. I samme forbindelse fjernede de billedet fra nettet.

Hvad tror du? Er det bare en fejl, eller gjorde Huawei det med vilje? Deltag i debatten på Facebook.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...