Nokia 9 PureView

Nokia 9 PureView benytter den nyeste Android-version, kaldet Pie.

© Nokia

Nokia 9 PureView tager mobilkameraet til et nyt niveau

I Nokias nye flagskib Nokia 9 PureView sørger hele fem kameraer for at skabe dine billeder. Det giver en lang række fordele og højere billedkvalitet.

Med den nye Nokia 9 PureView har Nokia lavet et mobilkamera, der virkelig skiller sig ud fra mængden. 

Vi har endnu ikke prøvet telefonen, men specifikationerne tyder på, at vi kan forvente en billedkvalitet på et helt nyt niveau.

Hvor Huawei Mate 20 Pro og Samsung Galaxy S10 har tre kameraer med henholdsvis ultravidvinkel, vidvinkel og tele, er Nokia 9 PureView verdens første smartphone med hele fem kameraer, og de udnyttes på en helt anderledes måde.

Nokia 9 PureView har fem kameraer

De fem kameraer arbejder nemlig sammen om at tage hvert eneste billede på 12,0 mio. pixels. 

Tre af kameraerne optager i sort-hvid, mens de to sidste kameraer registrerer farver. 

Nokia 9 PureView

Objektiverne i de fem kameraer er fra Zeiss og har en lysstyrke på F1.8. 

© Nokia

Da de fem kameraer bruges på én gang, svarer mængden af billedinformation til 60 mio. pixels, og i nogle motiver indsamler telefonen, hvad der svarer til information fra 240 mio. pixels til et enkelt billede på 12,0 mio. pixels.

Nokia 9 PureView opfanger meget mere lys

Det giver en række fordele. Ifølge Nokia opfanger de fem kameraer op til ti gange som meget lys som en enkelt billedsensor i en smartphone.

Når billederne fra de fem kameraer smeltes sammen i telefonen skulle man få et meget stort dynamisk område, så der er mange flere detaljer i højlys og skygger.

De fem kameraer er ifølge Nokia også suveræne til at registrere dybden i motivet, så man efterfølgende kan vælge, hvor fokus skal ligge, og hvad der skal være sløret.

I videoen herunder, som Nokia har lavet, kan du se mere om, hvordan kameraet i Nokia PureView fungerer.

Ægte sort-hvid i Nokia 9 PureView

Takket være de sort-hvide-kameraer kan du tage ægte sort-hvide billeder, der altså ikke er konverterede udgaver af farvebilleder.

Nokia 9 PureView kan optage i raw, og raw-filen indeholder information fra alle fem kameraer, så man får det fulde dynamiske område, når man redigerer billeder i fx Lightroom på mobilen.

Nokia har samarbejdet med Adobe om at få en kommende udgave af Lightroom CC til at spille optimalt sammen med telefonen. Desuden har Nokia samarbejdet med firmaet Light om at få de fem kameraer til at spille sammen.

Nokia 9 PureView har en skærm på 6,0 tommer, fingeraftrykslæser i skærmen og 128 gigabyte hukommelse. 

Telefonen koster 4990 kroner og forventes at være klar i slutningen af marts.

Redaktionen anbefaler: Objektiver til mobiltelefonen 

Du får meget mere ud af dit mobilkamera, hvis du sætter eksterne objektiver på. Så kan du bla. få fiskeøjeeffekt, ekstra vidvinkel og mulighed for at gå helt på tæt blomster og dyr med makro. 

Altså udvider du pludselig det kamera, du altid har ved hånden, til at kunne håndtere næsten alle typer af motiver. Og så bliver det bare lidt sjovere at fotografere med mobilen. 

Lige nu kan du få et 3-i-1-objektivkit til din mobiltelefon med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner. Se tilbuddet her. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...