Nye kameratelefoner fra Google og HTC

Nye kameratelefoner fra Google og HTC

Hele fire nye telefoner med fokus på bedre kameraer er på vej på markedet.

Flere nye mobiler med opdaterede og forbedrede kameraer har ramt markedet. I går præsenterede Google to nye Nexus-smartphones, en produceret i samarbejde med af LG og en i samarbejde med Huawei.

Både Nexus 5X og Nexus 6P, som de to nyheder hedder, har fået en overhaling på kamerafronten. Begge har 12,3 mio. pixels i kameraet og kan med en blænde på F2.0 både gengive mange detaljer og tage billeder i svagt lys. Derudover er selve pixelstørrelsen øget til 1,55 Ultrapixel, hvilket ifølge Google skulle gøre det undøvendigt med billedstabilisering og gøre telefonerne særdeles velegnede i dårlig belysning. Video kan skydes i 4K med 30 billeder i sekundet, og der kan optages i slowmotion. Begge telefoner også har laserassisteret autofokus, der skulle give et hurtigere og mere præcist fokus.

De danske priser starter omkring 3600 kroner ved Nexus 5X, som er den lidt mindre udgave på 5,2 tommer, og 4900 kroner for 6P, der fylder 5,7 tommer. Telefonerne vil kunne reserveres i løbet af oktober via Google Store.

Også HTC er på banen med nye telefoner, og her er der særligt fokus på kameradelen.

Sensoren i Butterfly 3 er på hele 20,2 mio. pixels, og har, ligesom med One M8, en funktion, der gør det muligt at redigere i fokus og dybdeskarphed, efter billedet er taget. Blænden er på F2.2, og en dual-LED-blitz, der skulle gøre det lettere at skyde fotos i meget mørke forhold. Butterfly 3 kan ligeledes optage video i 4K. Den lanceres i Taiwan den 20. oktober til omkring 4000 kroner, men der er endnu ingen information om, hvornår den rammer andre lande og til hvilken pris.

Derudover har HTC også kastet en opgraderet version af One M9+ i puljen under navnet M9+ “Superior Camera". Denne udgave har en sensor på 21 mio. pixels og har optisk billedstabilisering. Den har også laserassisteret autofokus, og ifølge HTC betyder det, at den kan fokusere i løbet af 0,1 sekund. Telefonen er på markedet i Taiwan den 6. oktober til cirka 4200 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...