OnePlus 6T

6T er den nye topmodel fra OnePlus.

iPhone får kamp til stregen af konkurrenterne

OnePlus har netop lanceret deres nye mobilflagskib OnePlus 6T, og de er ikke alene. Både Google og Huawei er på banen med nogle yderst stærke smartphones, der i den grad udfordrer Apple. Her kan du se, hvor topmodellerne skiller sig ud.

30. oktober 2018 af Poul Siersbæk

Apples flagskib, når det gælder smartphones, hedder iPhone XS MAX og er udstyret med et avanceret dobbeltkamera med både tele og vidvinkel samt optisk billedstabilisering. 

Opløsningen er dog ikke højere end 12,0 mio. pixels, hvor flere af konkurrenternes i nogle tilfælde er tre gange højere. 

Alligevel er prisen for en iPhone XS MAX på 256 gigabytes helt oppe på 10.549 kroner.

Apple iPhone XS MAX

Ligesom med de fleste af tiden topmodeller fylder skærmen på iPhone XS MAX stort set hele overfladen.

© Apple

Selv om konkurrenterne generelt er billigere, er priserne også opadgående her, men når man ser på de funktioner, der findes i de konkurrerende flagskibe, er der virkelig grund til at glæde sig. 

Her får du overblikket over de vigtigste funktioner i de nye modeller fra OnePlus, Huawei og Google. 

OnePlus 6T

Den nye OnePlus 6T har to kameraer på bagsiden. Hovedkameraet har en opløsning på 16,0 mio. pixels, som er noget mere end den nye iPhone. Med OnePlus 6T kan du fotografere med blænde F1.7, og den har indbygget optisk billedstabilisering.

Det sekundære kamera i OnePlus 6T har en opløsning på 20,0 mio. pixels og ligeledes blænde F1.7, men uden billedstabilisering. I begge tilfælde er brændvidden 25 mm.

OnePlus 6T

OnePlus 6T benytter to kameraer på bagsiden.

© OnePlus

Ligesom med OnePlus 6 benytter OnePlus 6T det sekundære kamera til at optimere støj og dynamisk omfang. Kameraet bruges også til at skabe en flot baggrundssløring - præcis som flere af konkurrenterne også tilbyder.

> Læs anmeldelsen af forgængeren OnePlus 6 i Gearguiden

OnePlus 6T tager gode billeder om aftenen

Der er tilføjet en Nightscape-indstilling i OnePlus 6T, der skal sikre flere detaljer, bedre støjreduktion og flottere farver i billeder, som tages om aftenen.

Den nye funktion Studio Lighting minder meget om Apples Portrait Lighting. Den justerer lys og nuancer i ansigter for at simulere den effekt, man ellers ville opnå med et stort lysanlæg.

Prisen for en OnePlus 6T med 128 gigabytes er 4199 koner, mens den store OnePlus 6T på 256 gigabytes koster 4799 kroner. OnePlus 6T med 256 gigabytes koster altså under det halve af Apples nye iPhone XS MAX. 

> Læs også: 5 gratis apps du skal bruge til at redigere billeder på mobilen

Huawei Mate 20 Pro

Huaweis nye flagskib Mate 20 Pro er udstyret med hele tre kameraer på bagsiden, hvilket ingen af konkurrenterne kan matche. 

Hovedkameraet i Huawei Mate 20 Pro har en brændvidde på 27 mm og en opløsning på hele 40,0 mio. pixels og blænde F1.8.

Huawei Mate 20 Pro

Mate 20 Pro har hele tre kameraer, der tilbyder hver sin brændvidde.

Det andet kamera er en tele på 80 mm med en opløsning på 8,0 mio. pixels og F2.4. Telefonenes tredje kamera er en supervidvinkel på 16 mm, der har en opløsning på 20,0 mio. pixels.

Til sammenligning har kameraet i Apples iPhone XS MAX kun 12,0 mio. pixels

Huawei Mate 20 Pro tillader også brug af ISO-værdier helt op til 51.200 til optagelser i meget mørke omgivelser. Funktionen Super HDR kan smelte ti raw-optagelser sammen for at sikre optimale detaljer i både højlys og skygge.

En ny Portrait Color-video-indstilling benytter kunstig intelligens, også kaldet AI, til at isolere personer i billedet ved at dæmpe farverne i omgivelserne.

Huawei Mate 20 Pro på 128 gigabytes koster 7499 kroner og befinder sig derfor prismæssigt mellem OnePlus 6T og Apples iPhone XS MAX.

> Læs også om Huawei P20 Pro, som var den første smartphone med tre kameraer

Google Pixel 3

Google går mod strømmen med deres nye flagskib Google Pixel 3 og holder sig til et enkelt kamera på bagsiden. 

Det har en opløsning på 12,2 mio. pixels med hurtig dual pixel-autofokus. Brændvidden er 28 mm og blænden er F1.8.

Google Pixel 3

Google overrasker med kun et enkelt kamera på bagsiden af Google Pixel 3.

Google Pixel 3 kan indstilles til at op til 15 skud per færdigt billede for at minimere støj og øge detaljegraden.

Med funktionen Top Shots kan Google Pixel 3 tage mange billeder, og selv vælge det bedste skud til dig, og Portrait Mode giver dig mulighed for at bestemme, hvor kraftig baggrundssløringen skal være ved portrætter. 

> Læs også: Derfor skal du fotografere med mobilen - nogle gange. 

Telefonens kontinuerlige autofokus er desuden forbedret ved både foto og video.

Ligesom Huawei Mate 20 Pro har Google Pixel 3 også en særlig nattefunktion, der giver dig bedre billeder, når lysforholdene er virkelig dårlige. 

En Google Pixel 3 koster 9999 kroner, men kan desværre ikke fås i Danmark - endnu. 

Opgrader dit eget mobilkamera

Hvis du bruger din mobiltelefon til at tage billeder, kan du få bedre billeder med ekstra objektiver, som du klipser fast på din mobil. 

På Digital FOTO er vi glade for et sæt, hvor du får både fiskeøjeobjektiv, vidvinkel og makroobjektiv i et. Det giver meget bedre kreative muligheder, når du fotograferer med mobilen. 

Du kan også få fingre i vores lækre objektivsæt til din mobiltelefon. Det kan blive dit med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner + porto og eksp. Se tilbuddet her. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...