Sonys nye Xperia 5 III
© Sony

Sony lancerer tre nye smartphones med øjefokus

Sony har netop lanceret tre helt ny smartphones. Det drejer sig om udgivelserne Xperia 1 III, Xperia 5 III og Xperia 10 III, og de har alle kameraer, der bygger på teknologien fra Sonys kendte Alpha-serie.

Sony har i dag løftet sløret for tre nye smartphones ved navn Xperia 1 III, Xperia 5 III og Xperia 10 III. 

Alle tre smartphones har kameraer, der bygger videre på teknologien fra Sonys kendte Alpha-serie, og det betyder bl.a., at telefonernes kameraer kan registrere øjnene på dyr og mennesker i realtid.

Xperia 1 III og Xperia 5 III er to nye flagskibsmodeller

Både Xperia 1 III og Xperia 5 III er udviklet i samarbejde med ingeniørerne bag Alpha-seriens kameraer, og det ser man bl.a. ved, at begge smartphones har fået funktionen øjefokus.

Begge modeller kommer derudover med kameraer, der har kontinuerlig autofokus, der foretager fokusberegninger 60 gange i sekundet. 

Det giver mulighed for at tage op til 20 billeder med serieoptagelse, hvilket er langt flere billeder i sekundet end mange af konkurrenternes kameratelefoner.

De 20 billeder i sekundet er ca. det samme antal billeder, som Sonys Alpha 9-kamera kan præstere, og derfor er det ret vildt, at man nu kan skyde ligeså mange fotos med en smartphone.

Som noget ekstra har Xperia 5 III som den eneste af de tre smartphones en helt ny objektsporingsteknologi, der gør det muligt for alle fotografer at skyde nøjagtige billeder af motiver i bevægelse. 

Det gør, at Xperia 5 III har et kamera, der er endnu bedre til at fryse motiver i høj fart i forhold til de to andre modeller.

> Læs også: Her er den bedste kameratelefon lige nu

Hund registreres med øjefokus

Sonys øjefokus sporer også øjnene på dyr og mennesker, selvom de vender siden til kameraet.

© Sony

Xperia 1 III og Xperia 5 III er samtidigt de første smartphones, der kommer med et variabelt teleobjektiv, der kan opnå en brændvidde på 105 mm.

Når du skifter mellem 70 mm og 105 mm, justeres fokus øjeblikkeligt, så ingen detaljer går tabt.

Begge smartphones har desuden fire objektiver med brændvidder på henholdsvis 16 mm, 24 mm, 70 mm og 105 mm.

Det gør, at du er dækket godt ind, uanset om du vil fotografere landskaber, portrætter eller dyr. 

Xperia 1 III og Xperia 5 III bliver begge tilgængelige med Android 11, og vi kender endnu ikke priserne på de to smartphones.

> Læs også: 6 ting du skal vide om kameraet i din telefon

Xperia 5 III

Xperia 1 III bliver tilgængelig i farverne sort og lilla. Xperia 5 III bliver tilgængelig i farverne sort, pink og grøn.

© Sony

Xperia 10 III er en smartphone i mellemklassen

Xperia 10 III forventes at blive en del billigere end Xperia 1 III og Xperia 5 III. Det kan man bl.a. også se på specifikationerne for Xperia 10 III-modellens kameraer.

Kameraerne i Xperia 10 III kan også registrere dyr, men modellen har "kun" tre kameraer i stedet for fire. Et ultravidvinkel-, vidvinkel- og teleobjektiv.

Ultravidvinkelobjektivet på 16mm er beregnet til landskaber, mens det alsidige 27mm-objektiv passer til en lang række forskellige optagesituationer. 

Teleobjektivet på 54mm giver mulighed for at komme helt tæt på motiverne, hvilket fx er ideelt til portrætter.

Xperia 10 III vil blive tilgængelig med Android 11 i farverne sort, blå og hvid. Prisen er endnu ikke offentliggjort. 

I Gearguiden kan du læse vores anmeldelser og test af smartphones og kameraudstyr

Xperia 10 III

Xperia 10 III har en ny funktion, der hedder DSEE Ultimate, der giver lyd i høj opløsning og forbedrer lytteoplevelsen – både med hovedtelefoner eller trådløst via 3,5mm jackstik.

© Sony

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...