Kameratelefon

Apple på vej med nyt styresystem. Vi håber på bedre kameramuligheder. 

© Shutterstock

Det håber vi på i Apples nye iOS 11 til iPhone

Om kort tid lancerer Apple næste generation af styresystemet til iPhone og iPad. Se, hvad vi håber at se i iOS 11, som vil gøre livet bedre for fotoentusiasterne.

1. juni 2017 af Kristoffer Engbo

Mandag den 5. juni skydes Apples Worldwide Developers Conference i gang i San Jose i Californien, og følger Apple traditionerne, præsenterer de den næste udgave af iOS til iPhone og iPad, der højst sandsynligt kommer til at hedde iOS 11.

Herunder kan du se 3 af de ting, vi håber på, Apple har med til fotograferne det nye styresystem.

2. Pro-tilstand i Apples egen kameraapp

Flere producenter af Android-mobiltelefoner har velfungerende kameraapps, der ud over at kunne køre på fuld automatik også har en Pro-tilstand.. 

Den mulighed vil vi gerne se i Apples egen kameraapp, så vi selv kan justere ISO, lukkertid, og hvidbalance og få en mere præcis indstilling af eksponeringskompensation.

2. Raw i Apples egen kameraapp

Med iOS 10 blev det muligt at optage i raw med iPhone, men det kræver, at du bruger tredjepartsapps som fx. Adobe Lightroom Mobile

Der findes mange gode apps, men det vil være meget nemmere, hvis vi kan vælge raw-format direkte i Apples egen app i iOS 11.

3. Nemmere videoindstillinger

Vil du ændre opløsning og billedhastighed på videooptagelserne, skal du i dag en besværlig omvej omkring iPhones indstillinger. 

Vi håber, at vi i det nye styresystem kan vælge det direkte i kameraappen.

Apple holder en keynote-præsentation af nyhederne, som højst sandsynligt også inkluderer nye MacBooks og nyt styresystem til computerne, klokken 19.00 dansk tid mandag den 5. juni. 

Du kan følge præsentationen direkte her.

Den nye udgave af styresystemet forventes at blive tilgængelig til efteråret, hvor den næste generation af iPhone højst sandsynligt også præsenteres.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...