Flere mobiler med raw

Raw-formatet er suverænt, når man vil have høj billedkvalitet i kameraet. Nokia er allerede på vej med formatet i smartphones, og nu tyder det på, at Android-telefoner også får muligheden.

Vil man have den bedst mulige billedkvalitet med spejlreflekskameraet, bør man optage i det ukomprimerede raw-format. Så kan man nemlig hive langt flere detaljer frem i billedbehandlingen. Og snart er muligheden for at optage i raw ikke kun forbeholdt kameraer, men også smartphones.

Ifølge det amerikanske teknologi-site Ars Technica har Google, som står bag Android, arbejdet på en ny kamerasoftware, der blandt andet skulle gøre, at man kan optage i raw- format og ikke kun jpeg. Angiveligt skulle softwaren have været med i den nyeste version af Android, kaldet KitKat, som netop er lanceret, men den nye kamerasoftware blevet trukket i sidst øjeblik, da den ikke var klar.

Forhåbentligt kommer der altså senere en opdatering, der gør smartphones som den nye Google Nexus 5 i stand til at optage i raw. Den nye software skulle også indeholde persongenkendelse samt mulighed for serieoptagelse.

Nokia løftede for nylig sløret for den nye smartphone Lumia 1520, der vil kunne optage i raw, ligesom der er en opdatering på vej til den eksisterende telefon Lumia 1020.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...