iPhone 8 Plus vs. Samsung Galaxy Note 8

Kameratest - hvilken smartphone giver dig den bedste kameraoplevelse lige nu?

Hvilken er bedst: iPhone 8 Plus vs. Samsung Galaxy Note 8

Både Apple og Samsung har satset benhårdt på kamerakvaliteten i deres nye smartphones. Begge er absolut topklasse, men hvilken er bedst for dig? Her lader vi det komme an på en prøve.

13. oktober 2017 af Thomas Nykrog

Med både iPhone 8 Plus og Samsung Galaxy Note 8 i hus, har vores anmelder testet de to smartphones' kameraer mod hinanden. 

Specifikationer: Uafgjort

Specifikationerne er nærmest ens. To kameraer med henholdsvis et vidvinkelobjektiv omkring 28 mm og en kort tele omkring 56 mm peger fremad. 

Kameraerne har en opløsning på 12,2 mio. pixels. Begge objektiver er lysstærke. 

Samsung scorer på at have en skærm på 6,3 tommer, hvor iPhones er 5,5 tommer, der dog i praksis opleves ligeså behagelig og langt bedre end de 3,0 tommer på et lille kamera.  

Læs også: Derfor har de nye mobiltelefoner to kameraer

Billedkvalitet: Samsung Galaxy Note 8

Begge kameraer tager fremragende billeder og bevæger sig tydeligvis på kanten af det teknisk mulige.

Taget med iPhone 8 Plus
Taget med iPhone 8 Plus

Her har vi fotograferet hele scenen. Herunder kan du se, hvordan det ser ud, når vi zoomer ind til 200% på de to kameraer. 

Apple har marginalt den bedste detaljegengivelse, mens Samsung har flotte linjer og jævne flader. Samsung har de mest tiltalende farver i skygge, mens farverne i solskin næsten er for varme og mættede.

> Lige nu kan du gøre dit mobilkamera endnu bedre med et 3-i-1-objektivkit til din mobiltelefon. Køb det sammen med 2 numre af Digital FOTO for kun 49 kroner.

Fede detaljer: iPhone 8 Plus

Begge kan tage gode portrætter med sløret baggrund.

Apple tager portrætterne i to versioner, én med digitalt sløret baggrund og én uden. På Samsung skal du selv definere graden af uskarphed. Apples virker bedst.

På Samsung Galaxy Note 8 kan man udvide hukommelsen med microSD-kort, hvilket man ikke kan på iPhone 8 Plus. Samsungs kameraapp kan desuden smækkes i PRO-mode, hvor du kan styre alt manuelt samt optage i dng-formatet, altså i raw. iPhone skal bruge tredjepartsapps for at skyde i raw.

Klassisk smartphone-portræt med vidvinkel.
Taget med iPhone 8 Plus

Klassisk smartphone-portræt med vidvinkel. 

Taget med Samsung Galaxy Note 8
Taget med Samsung Galaxy Note 8

Klassisk smartphone-portræt.

Læs også: Så imponerende er videokvaliteten i iPhone 8 Plus

Samlet vinder: Samsung Galaxy Note 8

Kameraerne i begge smartphones kan ikke andet end at imponere og har en høj grad af brugervenlighed. Og man får rigtig flot billedkvalitet med begge, men Samsung er vores valg, når det kun handler om billeder.

> Læs alt om mobilkameraer her

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...