Apple bringer glemte fotominder til live

Med kunstig intelligens og 11 mia. beregninger per billede genopliver Apples nye udgave af styresystemet iOS 10 til iPhone forlængst glemte fotominder.

Ved at udnytte regnekraften i Apples A-processor til det yderste har Apple med styresystemet iOS 10 til iPhone skabt helt nye muligheder for at finde sammenhænge i de billeder, man måtte have gemt på sin iPhone.

Hvert billede bliver udsat for 11 mia. beregninger, der sammen med kunstig intelligens gør det muligt at organisere alle billederne efter ansigter, ting og steder.

Apple understreger, at alle beregninger finder sted på brugerens enhed, og ingen data sendes tilbage til Apples servere.

Video med glemte øjeblikke

Med app’en Photos Memories er det muligt at genopleve tidligere og måske glemte begivenheder i sit liv og få sat fx personer og steder ind i sammenhænge på tværs af tid.

Memories laver også en lille film med overgange og musik over tidligere begivenheder – en film som det er muligt at redigere i efterfølgende.

Både Facebook og Google har tilsvarende muligheder for at genopleve tidligere begivenheder, men Apple har villet gå lidt længere og bringe indhold sammen i temaer som fx strande, vandreture eller tilstande som “hænge ud” eller “opløftende”. En særlig feature er “Epic”, der omdanner den skabte filmsekvens til en trailer for en actionfilm.

iOS bliver tilgængelig som en gratis opdatering til iPhone 5 og nyere iPhones i løbet af efteråret. Læs mere om iOS 10 opdateringen her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...