Apple vil styre, om du bruger iphone til koncerter

Apple kan blokere din iPhone med nyt patent

Ved hjælp af infrarødt lys kan Apple styre, om det er muligt at bruge sin iPhone til fotooptagelser ved fx en koncert.

29. juni 2016

Snart kan det være slut med at tage billeder med din iPhone til koncerten med det store idol.

Apple har nemlig fået patent på et system, som gør det muligt at fjernstyre din iPhone, så den eksempelvis ikke kan tage billeder under en koncert.

Mange koncertgængere vil måske hilse muligheden for blokering velkommen, da en moderne koncert ofte overskygges af tusinder af hænder i luften, der alle holder en tændt mobiltelefon i hånden. For ikke at tale om de kunstnere, som reelt mister indtægter, når vi smider koncertoptagelser på nettet.

Selve systemet består af en infrarød transmitter, der sættes op i forbindelse med en koncert. Den udsender et infrarødt lys, som din iPhone registrer og dermed kan arrangøren blokere dit kamera.

Princippet er på linje med biografer, der anvender scramblere, der forhindrer brug af mobiltelefonen under filmen.

Kilde: USPTO

Mange muligheder

Endnu er der dog ikke eksempler på, at Apple har implementeret systemet. Men med den seneste opdatering af patentet har Apple tilføjet muligheden for at bruge det infrarøde signal til at sende information direkte til telefonen.

Det kunne være på et museum, hvor det infrarøde signal kan sende dig yderligere informationer om de udstillede genstande.

Systemet vil også kunne bruges i sikkerhedsøjemed. For eksempel til at forhindre videooptagelser fx i banker, offentlige bygninger eller andre følsomme steder. Eller måske vil politiet sætte pris på sådan en transmitter i forbindelse med demonstrationer og lignende...

Godt nok har Apple fået patentet, men en virksomhed som Apple søger rigtig mange patenter hele tiden. Om systemet nogensinde ser dagens lys for alvor, ved vi ikke.

Læs mere om Apples patent her.

> Læs mere om iPhone her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...