Apple iPhone 3GS

Første kig på den nye iPhone

Her på DIGITAL FOTO var vi blandt de første til at få fingre i den nye iPhone 3GS fra Apple. Vi anmelder telefonen i et kommende nummer af bladet, men du skal ikke snydes for vores første indtryk af markedets mest omtalte mobiltelefon.

Det er et år siden, at den første iPhone kom til Danmark, og den nye model indeholder en række fine forbedringer. Først og fremmest er det nu muligt at optage video, og så er det indbyggede kamera også forbedret. Levende billeder optages i VGA-opløsning i en ganske flot kvalitet med rimelig lyd, der overgår stort set alle mobiltelefoner på markedet. Kvaliteten minder om det, man kan lave med et godt kompakt digitalkamera. En lækker finesse på den nye iPhone er den indbyggede videoredigering. Ved at lade fingeren glide hen over skærmen, kan man på få sekunder klippe sin film, så fx en kedelig afslutning bliver slettet. Derefter er det blot at trykke en enkelt gang på skærmen for at vedhæfte den optagede film i en e-mail, lægge det ud på ens hjemmeside eller sende det til YouTube.

Stillbilleder optages nu i en opløsning på 3,0 mio. pixels. Det er ikke meget, når der skal printes, men sandheden er jo også, at billeder man tager med sin telefon typisk bruges digitalt, og her er kvaliteten væsentlig bedre end med den gamle iPhone. Billederne er detaljerede, mindre støjfyldte, og skarphed samt farver er udmærkede for en mobiltelefon. Den helt store nyhed i den sammenhæng er muligheden for at tage nærbilleder i en afstand af kun ti cm, og så er der touch-fokus. Det betyder, at kameraet stillet skarpt på det sted i motivet, hvor man peger på skærmen.

Apple lover, at 3GS er cirka dobbelt så hurtig som forgængeren, og det har vi efterprøvet på en lang række områder, og vi må sande, at telefonen lever op til vores drømme – også på det område. Såvel programmer som hjemmesider åbner og kører meget hurtigere end før, og et krævende spil som Need for Speed Underground, der til tider hakkede noget på den gamle iPhone, kører nu helt overlegent takket være forbedret processor og dobbelt så meget ram i telefonen.

Vi har også haft stor glæde af den nye Voice Control, der gør det muligt at foretage opkald og styre musikdelen ved blot at tale ind i mikrofonen på selve iPhone eller i den mikrofon, der sidder på de medfølgende hovedtelefoner.

Der er mange andre spændende nyheder og forbedringer i Apples nye hit, som vi vender tilbage til i den trykte udgave af DIGITAL FOTO. Så i første omgang vil vi bare konkludere, at iPhone 3GS er en stor opgradering, som bør få alle teknikinteresserede til at slikke sig om munden, og husk så, at prisen ikke er så høj, som mange gerne vil gøre den til. Der følger jo typisk masser af taletid, SMS, MMS og datatrafik med i abonnementsprisen. 3GS er ikke alene den lækreste og bedste mobiltelefon på markedet. Det er også den fedeste gadget lige nu.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...