iPhone 5 med flottere skærm

Den større skærm viser flere nuancer, men den nye smarthone fra Apple byder også på hurtigere processor og mobilt netværk samt kæmpe panoramafotos.

12. september 2012

Den største forandring på det ydre af den nye iPhone 5 er den store skærm på 4,0 tommer, der dækker hele farverummet sRGB og byder på 44 procent større farvemætning ifølge Apple. Det indre gemmer på en ny og hurtigere processor kaldet A6. Det skulle være omkring dobbelt så hurtig som i forgængeren.

Desuden er der nu 4G mobilt netværk – det kaldes LTE i USA - som er markant hurtigere end 3G. De danske teleselskaber er i gang med at udbygge deres netværk til 4G, og iPhone 5 kan hente 100 megabits af data ned per sekund med denne nye forbindelse.

Kameraet på de samme 8,0 mio. pixels som forgængeren 4S, men det nye er, at kameraet på grund af den kraftigere processor kan smelte flere eksponeringer sammen, så det dynamiske omfang er større i svag belysning.

En anden nyhed er, at der er indbygget panoramafunktion, så flere billeder automatisk sættes sammen, mens man drejer kameraet, og lader det optage motivet. Resultatet er store panoramafotos med en opløsning på hele 28 mio. pixels. Den nye A6-processor gør det i øvrigt muligt at tage billeder 40 procent hurtigere. Endelig er der en krystalbelægning på frontlinsen, der gør dem mere modstandsdygtig overfor ridser.

Den nye iPhone 5 er 18 procent tyndere og 20 procent lettere end 4S. Den kan købes i Danmark fra 28. september.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...