Mere kamerakraft i ny iPhone

Apple er klar med to nye iPhone-modeller, hvor især den største model sætter fokus på forbedrede kamerafunktioner.

11. september 2013

Som altid, når Apple lancerer nye produkter, rejser der sig en mediestorm, og rygterne løber stærkt op til hver eneste lancering. Sådan er det også med Apples seneste præsentation, som denne gang byder på to nye iPhone-modeller og et nyt styresystem til mobile enheder. Den største model er iPhone 5S, er udstyret med den nye A7-processor på 64-bit, som skulle være to gange hurtigere end den forrige A6-processor. Det er den første smartphone i verden med en 64-bit processor. Den kraftige processor betyder også at kameraets autofokus nu skulle være dobbelt så hurtigere som tidligere. Samtidig kan video optages med forøget hastighed. Samtidig skulle processoren være mere energibesparende.

Kameraet i iPhone 5S byder på en billedsensor, som er 15 procent større end tidligere, men samme opløsning på 8,0 mio. pixels. Det betyder større pixels og dermed også større lysfølsomhed. Den maksimale blændeer nu F2.2. Vælger man serieoptagelse, er det nu muligt at skyde ti billeder i sekundet og kameraet er i stand til at analysere og udvælge det bedste skud i en serie. Også blitzen er blevet forbedret. Den justerer automatisk intensitet og farvetemperatur. Der er indbygget billedstabiliseringog det er muligt at optage video i slow motion med 120 billeder per sekund i en HD-opløsning på 720p, og man kan zoome under videooptagelse. Man kan vælge forskellige billedformater, som fx kvadratisk, der passer godt til Instagram og panoramafunktionen er blevet forbedret, så den automatisk retter eksponeringen mens man tager billedet. Der er også kommet flere effektfiltre til, som fungerer alerede før man skyder. Så kan man tjekke, hvilken effekt der passer bedst til motivet.

Den anden telefon fra Apple er iPhone 5C, der i modsætning til iPhone 5S, som er konstrueret i metal og glas, er bygget i plastic. iPhone 5C er dermed en billigere og mere skrabet udgave med A6-processor og en maksimal blænde i kameraet på F2.4. Opløsningen er ogå her 8,0 mio. pixels.

iPhone 5S kommer i de tre farver grå. guld og sølv, mens iPhone 5C kan fås i farverne hvid, pink, gul, blå og grøn. Begge modeller leveres med det spritnye styresystem iOS7, der er tilpasset de nye funktionaliteter og komponenter. Det betyder blandt andet at telefonerne skulle være hurtigere til at multitaske. Der er et nyt Kontrolcenter, AirDrop til iOS og en smartere brugerflade. Der er endnu ikke oplyst danske priser på de to nye telefoner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...