Apple iPhone 7 hands on

Se vores første indtryk af kameraet i iPhone 7

Vi er i fuld gang med at teste den nye iPhone 7 fra Apple. Få vores første indtryk af kameraet, og se billeder fra den nye telefon.

3. oktober 2016

Selv om den nye iPhone 7 ligner forgængerne, er der sket en hel del på kamerasiden. Først og fremmest er der kommet optisk billedstabilisering og en mere lysstærk optik.

Tidligere har der kun været stabilisering i de store Plus-modeller, men nu findes det også i den almindelig iPhone, og det betyder, at ISO ofte kan holdes på et rimeligt niveau, så man undgår korn.

Man kan nemlig bruge lidt længere lukkertider end normalt, og samtidig er objektivets lysstyrke blevet højere, så det ikke er nødvendigt at skrue så højt op for ISO.

Apple iPhone 7 Photos App

Hurra for raw

Detaljegengivelsen er o.k. på billederne fra telefonens egen app, men går man tæt på, bliver de fineste detaljerne en anelse gnidrede, så det ser lidt ud som om, de er malet på billedet med en pensel.

Kameraet er dog i stand til at fange de fine detaljer, hvilket man kan se, hvis man benytter den nye mulighed, som vi umiddelbart er mest begejstrede for, nemlig at man kan skyde i raw-format.

Raw-optagelser kræver, at man bruger en tredjepartsapp, som kan optage i raw-formatet dng. I billedbehandlingen kan man så fremtrylle mange flere detaljer, end man får i jpeg-billeder fra kameraet. Herunder kan du se samme udsnit af et billede i henholdsvis jpeg-filen til venstre og den billedbehandlede raw-fil til højre.

iPhone 7 raw detail

Udover detaljerne har man også langt bedre muligheder for at justere farver og lysforhold i billederne med raw, så man får langt flottere fotos end med telefonens egen app. Herunder kan du se nogle af vores første fotos med iPhone 7.

Apple iPhone 7 Test 5

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...