Apple iPhone SE

Stærkt kamera i den nye iPhone SE

Der er sparet på pladsen, men ikke på kameraet i Apples nye iPhone SE.

21. marts 2016

Da iPhone 6 kom på gaden, krævede den lidt større lommer end de tidligere modeller. Skærmen var nemlig vokset fra 4,0 tommer til 4,7 tommer. Nu er der dog godt nyt til dem, der synes iPhone 6 og 6s er for store.

Den nye iPhone SE genbruger nemlig den gamle skærmstørrelse, men har samme kraftige A9-chip som den større iPhone 6s, og ikke nok med det. Kameraet svarer også til det i iPhone 6s, selv om størrelsen er skrumpet.

I den nye telefon får man altså 12,0 mio. pixels og et objektiv med en lysstyrke på F2,2. Man får også funktionen Live Photos, hvor kameraet ved hvert foto optager et kort videoklip før og efter, billedet tages. Desuden kan iPhone SE optage video i 4K.

Frontkameraet er neddroslet en smule i forhold til 6s. Her er opløsningen 1,2 mio. pixels mod 5,0 på storebror.

Opdateret software

I forhold til iPhone 6s må man i iPhone SE undvære indbygget barometer, ligesom skærmteknologien ikke er helt så avanceret, og så er der ikke 3D Touch, hvor telefonen registrerer, om man trykker blødt eller hårdt.

Designmæssigt minder iPhone SE om iPhone 5. Den fås med 16 eller 64 gigabytes, og prisen er henholdvis 3699 og 4599 kroner. Telefonen kan bestilles fra den 29. marts.

Apple har også frigivet styresystemet iOS 9.3 til iPhone og iPad, som kan hentes nu. Opdateringen byder blandt andet på funktionen Night Shift, hvor tonen på skærmlyset bliver varmere om aftenen, hvilket skulle gøre det nemmere at falde i søvn, når man har brugt sin gadget.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...