Test af Apple iPhone 3GS 32 GB

Når det gælder foto og video, er Apples vidunder langt bagefter konkurrenterne. Men ikke desto mindre er vi simpelthen håbløst forelskede.

30. september 2009

Som nogle af de første fik DIGITAL FOTO fingre i den nye iPhone, og vi erfarede, at den som lovet vitterligt er cirka dobbelt så hurtig som forgængeren, når programmer og hjemmesider skal åbnes. Det skyldes mere ram og kraftigere processor.

På fotosiden er opløsningen øget til 3,0 mio. pixels, og der er kommet autofokus, som stiller skarpt på det, man peger på via skærmen. Ny er også muligheden for at fotografere på en afstand af blot ti cm. Det fungerer fint alt sammen, og kvaliteten er væsentlig bedre end før.

Men mange af konkurrenterne er foran med høj opløsning og bedre billedkvalitet. Det gør sig også gældende på videosiden. En af nyhederne i 3GS er nemlig videokameraet, men også her er vga opløsningen langt fra konkurrenternes HD-evner.

Det ændrer dog ikke ved, at iPhone på alle andre områder bare er lynhurtig og intet mindre end verdens bedste mobiltelefon. Den er en drøm at bruge med titusindvis af programmer i høj kvalitet, og så er den en uovertruffen film- og musikafspiller på farten.

Konklusion Er foto- og videokvaliteten altafgørende for valget af mobiltelefon, skal man ikke gå efter iPhone 3GS. Men på samtlige andre parametre er det uden sammenligning verdens bedste gadget til fotoentusiaster.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...