Nye flagskibe fra Samsung og LG

Samsung Galaxy S7 og LG G5 er de nye topmodeller blandt smartphones fra de to store producenter, og der er stærke forbedringer på kamerafronten.

22. februar 2016

Den store, årlige mobilmesse, Mobile World Congress, er i gang i disse dage, og de to sydkoreanske producenter har præsenteret nye flagskibe, hvor der er satset hårdt på kameraerne.

Samsungs næste topmodel hedder Galaxy S7 og har fået Dual Pixel-teknologi, der skulle give bedre autofokus. Her er hver pixel på sensoren delt i to, der kan se motivet fra lidt forskellige vinkler for at afgøre, hvor fokus skal ligge. På forgængeren, S6, var der kun hybridfokus på omkring en procent af sensorens pixels, mens det på S7 er på samtlige af de 12,0 mio. pixels.

Objektivet er blevet mere lysstærkt og er nu på F1.7 mod F1.9 på forgængeren, og i kombination med, at de enkelte pixels er blevet 56 procent større, betyder det, at kameraet kan indsamle 95 procent mere lys. Det skulle give mere klare og skarpe billeder. Telefonen fås også i en større Edge-version, hvor skærmen buer mod kanterne. Begge er modstandsdygtige over for vand og kan tage microSD-kort.

LGs nyeste flagskib, G5, har hele to kameraer på bagsiden. Det ene har en traditionel billedvinkel på 78 grader og 16,0 mio. pixels, mens det andet har en vidvinkel på 135 grader, hvilket er 1,7 gange mere end på nogen anden smartphone. Opløsningen på vidvinkelkameraet er på 8,0 mio. pixels.

G5 har et modulopbygget design, så man med et snuptag kan skifte batteri. Man kan også købe et CAM Plus-modul. Her er der et håndgreb med særlige knapper til fx zoom, optagelse og andre fotofunktioner, og modulet har indbygget batteri, der giver ekstra kapacitet.

Apple er efter sigende også på vej med en ny model, som samler hastighed og processor fra IPhone 6 i en mindre model ala IPhone 5: IPhone 5se på vej til foråret

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...